26 November 2009

Malaysian Railway Station Status


Click here to new pages




11 comments:

Angsa3212 said...

Nak tambah sket list kat area Johor Line

[Closed]

01 Buloh Kasap
02 Jagoh
03 Perhentian Batang Ridan
04 Lenek
05 Mengkibol

[Demolished]

01 Niyor
02 Sedenak
03 Sungai Sayong
04 Perhentian Saleng
05 Perhentian Tampoi
06 Perhentian Holiday Plaza

[Still In Use]

01 Chamek
02 Layang-Layang
03 Rengam

Angsa3212 said...

Dan jugak Stesen Tenang untuk [closed].

mapetm said...

Lenek dan Buluh Kasap terletak di antara stesen/perhentian apa ye?

Angsa3212 said...

Lenek antara Labis ngan Jagoh while Buloh Kasap between Batu Anam-Segamat.

Angsa3212 said...

Labis -> Lenek -> Jagoh -> Bekok...

mapetm said...

Ok, Angsa cuba check betul tak susunan dalam Negeri Johor ni dan apa yang tertinggal

keset lama said...

kata laluan keretapi dari tapah road ke teluk intan ditutup. tapi saya tengok laluanya sudah pun ditanggalkan (dismantle)?? camno nie...???

Stesen bukit berapit sudah ditutup bukanya beroperasi..

mapetm said...

keset lama....laluan Tapah Road ~ Teluk Intan telah diberhentikan perkhidmatan seawal 1990 manakala pada 1970an peranan Teluk intan sebagai stesen kereta api dan pelabuhan ditamatkan kerana Sungai Perak semakin cetek dan hakisan tebing sungai menyebabkan gudang-gudang runtuh ke dalam sungai.Status ditutup merujuk kepada tiada kepentingan untuk membangun dan mengawal selia aset keretapi di laluan tersebut walaupun ada aset seperti landasan atau bangunan telah ditanggalkan.Manakala ditanggalkan bermaksud memberi seluruh aset keretapi bagi tujuan yang lain seperti membina jalan raya,rumah dan sebagainya...

kaset lama said...

antara batu gajah ke kota bahru perhentian bakap seingat saya rasanya tak wujud skrg

thomas said...

Brader,
ada tak gambar lama Stesen Keretapi Tapah Road?

Anonymous said...

Thomas,tkde gmbo brknaan.